B.O.FEjST    
 • 8. B.O.brrrFEjST

  25. februar 2017
 • 4. pomladanski B.O.FEjST

  1. maj 2017
 • 10. poletni B.O.FEjST

  24. junij 2017
 • 4. jesenski B.O.FEjST

  31. oktober 2017
O festivalu
Predstavitev
Kje smo?
Sodelujoči
Pomagajo nam
Dobrodelnost
Obvestila za medije
Poslovno sodelovanje
Fotogalerije

Kontakt

Turistično društvo Bohinj
Ribčev Laz 48
4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 574 60 10
Faks: 04 572 33 30
E-pošta: info@bohinj-info.com

Festival Kanal

Kravji bal

Kravji bal

Apartmaji Hrvaška
5.000.000 destinacij na enem mestu!

Predstavitev

Zgodba o B.O.FEjST-u

V letu 2008 se je v želji po večjem številu prireditev, še posebno otrokom primernih, porodila nova ideja, ideja o zabavi za otroke. Seveda imajo podobne festivale tudi drugje, pa vendar je naš poseben. Posebnega ga dela čas v katerem ga izvajamo. Gre za čas počitnic, ko je večina otrok na počitnicah z mamicami, očki ali pa s starimi starši. Gre za čas, ko nimamo nobenih zagotovil, da bo festival uspešen, saj je Bohinj dokaj majhen kraj, da bi se zanašali samo na domače obiskovalce. Odločili smo se, da s tem festivalom pomagamo mnogim staršem, ki si želijo popestriti dan ali dva svojim otrokom in seveda s tem tudi sebi. Enodneven izlet ali pa kratek vikend oddih marsikomu polepša počitnice in kar je najvažnejše, otroke navduši.

B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival

Ime

Kot vidite, že samo ime govori o tem, da se moramo imeti »fejst« na festivalu v Bohinju. Drugače pa ima tudi ime svojo zgodbo. Ko smo v letu 2008 pripravljali ta otroški praznik prvič, smo pretresali mnogo možnosti za imenovanje. Na koncu smo z navdušenjem predstavili ime »B.O.FEjST«. Pomeni zagotovilo, da se bomo imeli fejst. Je pa v bistvu kratica in besedna zveza, saj je popolno ime Bohinjski otroški festival. V besedo fest, kot se izgovarja fejst v Bohinju, smo vrinili črko j, da je beseda lažja za vse Slovence.

Pozimi pa smo dodali še nekaj, kar nas vse spomni na zimo in to je mraz. Zato je festival dobil zimski »dodatek« BRRR.

Maskota

V letu 2008, ko smo začeli pripravljati festival, smo združili moči s Stenom Vilarjem, ki ima mnogo izkušenj na tem področju. Ko smo iskali našo maskoto, je s Stenom kar pridrvela samo do nas. To je naša kravica Fejstka, ki je vedno vesela in zelo aktivna, saj jo lahko občudujemo kot planinko, smučarko ali kolesarko v naši pobarvanki. Kravica Fejstka bo vsak dan prišla pozdravit vse otroke, morda pa jo obišče še kak zanimiv gost. Ima tudi moža – bika, ki rad pleše in malega telička, ki ponavadi veselo sodeluje v maminih aktivnostih.

B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival

Aktivnosti

Bohinj je prav poseben kraj, zato ga moramo še toliko bolj paziti in ohranjati. Ohranjati pa moramo tudi naše običaje in tradicijo. V ta namen vsako leto poudarjamo tradicionalne običaje, ponudimo bohinjsko hrano, predstavimo TNP. Za vse pa ponudimo raznovrstne aktivnosti.

B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival

Dobrodelnost

Vsaka dobrodelnost se začne pri osebni zgodbi. S to zgodbo se zahvaljujem vsem, ki so mi stali ob strani, ko sem se ob rojstvu znašla v  težavah. Borila sem se za življenje in vsi  v bolnici so bili zelo prijazni do mene in mojih staršev. Zato so se starši odločili, da vsako leto ob podpori Turističnega društva Bohinj ter vseh dragih prijateljev, naredijo nekaj dobrega.

Hvala!

Tina Sodja Preželj

V letu 2008 smo za Otroško kirurgijo UKC Ljubljana zbrali 900 €, ki jih namenjamo nabavi dveh premičnih stojal za funkcije umetnih pljuč. Vsem, ki so kupili dobrodelne Fejstke ali Minke se iskreno iz srca zahvaljujemo.

V letu 2009 smo zbirali tudi sredstva za Fundacijo za pomoč otrokom, ki nudi pomoč bolnim in revnim domačim otrokom na celotnem območju Republike Slovenije. Resnično bogatstvo človeka je dobro, ki ga stori drugemu, zato srčna hvala za vašo pomoč bolnim in revnim otrokom. Zbrali smo 555 €, ki smo jih namenili za Kristiana, otroka avtista, ki ima mamico samohranilko, katera ne more shajati iz meseca v mesec. Denar je bil namenjen njegovim zdravilom, ki jih dobiva iz Avstralije. Deček je zbolel za avtizmom, ko je pri dveh letih prebolel norice.

V letu 2010 smo vam za vaš prispevek dali simbolično darilce - kamen za srečno pot. Naj vas ta delček bohinjskega raja vedno varuje in pripelje nazaj. Vaš prispevek smo namenili otroškiordinaciji ZD Bohinj,  za nakup enega oximetra, avtomatskega termometra, inhalatorja ... Sredstva smo zbirali tudi s pomočjo znanih slovenskih športnikov, ki so s seboj prinesli darilca.

V letu 2011 smo zbrali 600 € za bohinjske otroke, ki so šli z našo pomočjo ceneje v šolo v naravi. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so s tem pomagali staršem otrok, ki obiskujejo posebno šolo v Radovljici.

V letu 2012 smo za otroški oddelek Zdravstvenega doma Bohinj zbrali cca 400 €.

B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival B.O.FEjST - Bohinjski otroški festival
Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Predstavitev Kje smo? Sodelujoči Pomagajo nam Dobrodelnost Obvestila za medije Poslovno sodelovanje Fotogalerije
B.O.brrrFEjST Pomladanski B.O.FEjST Poletni B.O.FEjST Jesenski B.O.FEjST